Share

Antipasti

Paste fresche

Koude en warme voorgerechten

Peppe’s Antipasto Amici

Sicilië is eten met vrienden, je weet wanneer je begint, maar weet niet wanneer je eindigt! (min. 2 personen) — In Sicilia, mangiando con gli amici, sai quando inizi, ma non sai quando finisci (min. 2 persone)

€ 29,00

Vitello tonnato afgewerkt met zacht gegaarde rode gamba’s uit de Middellandse Zee

Vitello tonnato con gamberoni rossi del Mar Mediterraneo

€ 25,00

Risotto (Acquarello) met Amarone wijn van het domein Prà, robiola kaas van Gulfanti en krokant gebakken eekhoorntjesbrood

Risotto all’Amarone di Prà, robiola di Gulfanti e porcini croccanti

€ 25,00

Carpaccio van Fassona rund, crème van truffel, crumble van Taggiascha olijven, amandelschilfers en seizoenstruffel

Carpaccio di Fassona, crema tartufata, crumble di olive Taggiasche, mandorle e tartufo di stagione

€ 25,00

Caprese van burrata van Casa Madaio en variatie van tomaten

Caprese di burrata Casa Madaio e pomodorini misti

€ 25,00

Huisgemaakte deegwaren

Bigoli, ragoût van chianina van Valorni, saus van Parmigiano di vacche rosse

Bigoli al ragout di chianina di Valorni, salsa al parmigiano di vacche rosse
Voorgerecht: € 21,00 – Hoofdgerecht: € 25,00

Tortelloni gevuld met ricotta en citroen zeste, sashimi van rode tonijn, datteri tomaten, kappertjes uit Salina en taggiasche olijven

Tortelloni farciti con ricotta e scorza di limone, tonno crudo, datterini, capperi di Salina e olive taggiasche
Voorgerecht: € 21,00 – Hoofdgerecht: € 25,00

Fregola sarda – nduja – vongole – burrata en bottarga

Fregola sarda – nduja – vongole – burrata e bottarga
Voorgerecht: € 21,00 – Hoofdgerecht: € 25,00

Paccheri gevuld met buffel mozzarella, gepofte aubergines, sausje van kerstomaatjes uit Ragusa

Paccheri farciti con bufala, melanzane scoppiate, salsa con pomodorini di Ragusa
Voorgerecht: € 21,00 – Hoofdgerecht: € 25,00

Spaghetti met tartaar van rode gamba’s van de Middellandse Zee, met Imperial Heritage kaviaar for Peppe

Spaghetti con gamberi del Mediterraneo crudi e caviale Imperial Heritage for Peppe
Voorgerecht: € 29,00 – Hoofdgerecht: € 35,00

Pesce fresco

Carne

Verse visgerechten

Tonijn op een zalfje van gepofte en gerookte aardappel, afgewerkt met aceto balsamico

Tonno su crema di patate scoppiate e affumicate, aceto balsamico
€ 34,50

Gebakken wilde zeebaars, consommé van vongole, gnocco van aardappel en witte boontjes

Branzino scottato, zuppetta di vongole, gnocco di patate e fagiolini bianchi
€ 34,50

Delizie di Mare, Siciliaanse rode gamba’s, 1/2 kreeft, wilde zeebaars, tonijn, gefrituurde calamari en courgettebloem afgewerkt met een Siciliaans tartaar sausje

Gamberi, 1/2 astice, branzino, tonno, calamari & fior di zucchina fritta, rifinita con tartara Siciliana
€ 38,50

Vleesgerechten

Ossobuco met gremolata op safraanrisotto (Acquarello)
Ossobuco con gremolata su risotto allo zafferano
€ 34,50

Marchigiana (4 weken gerijpt op been), met mostarda van Cremona
Marchigiana (4 settimane di frollatura), mostarda di Cremona
€ 34,50

Filetto di Scottone Rossini, ganzenlever, crumble van pistache en reductie van Marsala
Filetto di Scottone Rossini, fegato d’oca, crumble di pistacchio e riduzione di Marsala
€ 36,50

Bambini

Dolci

Kindergerechten
RAVIOLI PIET PIRAAT
Ricotta met tomatenroomsaus
€ 10.00

SPAGHETTI MEGA MINDY
Ragoût
€ 10.00

SPAGHETTI VIVI
Carbonara
€ 8.00

CAVETELLI K3
Ham & kaas
€ 8.00

SCALOPPINA CRICRI
Milanese met pasta of frietjes
€ 10.00

Nagerechten
No limit dessert from Roger van Damme
Mousse van mascarpone- especially for La Botte
€ 12.00

Sabayon
Witte wijn – marsala – huisgemaakte vanille-ijs
€ 12.00

Moelleux
van donkere chocolade, gevuld met witte chocolade (blanc Ivoire Valrhona) en huisgemaakte vanille-ijs
€ 12.00

Sorbet van bergamot van Calabrië
tartaar van verse ananas en basilicum blaadjes
€ 12.00

Huisgemaakte Parfait
amandelmelk, vanille, pistache van Bronte, zeste van citroen, chocolade disk en spongecake van amarena kers
€ 12.00

Cassata Siciliana en cannolo Siciliana
beide op basis van ricotta kaas – symbool van Sicilië
€ 12.00

Italiaanse kazen
Selectie van ‘michel van tricht en zoon’
€ 15.00

Info:
BERGAMOT — Kleine, ronde tot peervormige, zure citrusvrucht.
CANAROLI — Rijst verbouwd in Piemonte en Lombardije – licht klevende rijst bij uitstek geschikt om een mooie romige risotto mee te maken.
CIPOLLA DI TROPEA — Deze uien onderscheiden zich door de zachte zoete smaak en de rode kleur (Calabrië).
BIGOLI — De traditie van la vecchia cucina wil dat deze lintpasta zo dik als een (houten) breinaald moet zijn. Afkomstig uit Verona.
EI VAN PARISI — De kippen uit Livorno leven buiten in volledige vrijheid. Deze kippen maken minder eieren maar de kwaliteit is veel hoger, natuurlijker. De innovatie is om bij het voederen van de kippen aanzienlijke hoeveelheden verse geitenmelk toe te voegen.
STRACCIATELLA — Verse Italiaanse kaas, in de provincie Foggia. Verse witte kaas, gemaakt van verse room en stukken van “pasta filata”.

PANNA COTTA — Een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piemonte.
CASSATA — Italiaanse taart die oorspronkelijk van het eiland Sicilië komt.
MICHEL VAN TRICHT EN ZOON — Kaasaffineurs Michel Van Tricht & zoon in Berchem werd door Wall Street Journal uitgeroepen tot de beste kaasspeciaalzaak van Europa.